KATES oferuje wykonanie, dostawę i montaż z uruchomieniem poszczególnych urządzeń technologicznych, aż do wykonania całych działów browaru np. warzelnia, fermentownia, czy też wykonanie obiektu w całości.
Warzelnia - sterowana w pełni automatycznie. W skład podstawowych urządzeń przewidziano:
* kadź zacierną;
* kadź filtracyjną;
* zbiornik pośredni brzeczki;
* podgrzewacz brzeczki;
* kocioł warzelny;
* kadź osadowa;
* stacja mycia;
* zespół zbiorników gospodarki wodnej;
Program pozwala na stosowanie różnych technolgii, zarówno przy produkcji piw lekkich jak i ciemnych. Gwarantowana wydajność to 8 warek na dobę.
Fermentownia - w pełni kontrolowana przez sterownik:
* zbiorniki fermentacyjne o żądanej pojemności z pełnym wyposażeniem (toplate);
* zespół tablic technologicznych;
* stacja mycia fermentorów na zimno oraz rurociągów.